" TOBOZ "
A Csongrád megyei Természetbarát Szövetség Tájékoztatója
( 2001. november )


SZÖVETSÉGI HÍREK:
Karácsonyi szünet
Érvényesítési díjak 2002.
CsmTSz eseménynaptár 2002.
DARTSz eseménynaptár 2002.

KIÍRÁS:
XXXV. Csík Judit természetjáró elméleti vetélkedõ
A híd túl messze van ...
(téli gyalogos teljesítménytúrák)


TÚRAMOZGALMAINK:
Az Árpádok hagyatéka (4.4. A Szent korona története a XX. században I.)
(a fõszervezõ: Rosiár László dr. jegyzete a Honfoglalás emlékezete 896-1996 c. túramozgalomhoz)

NEMZETI PARKJAINK:
Az Aggteleki Nemzeti Park III.

KISIRTÁSI HÍREK:
2002. évi szállásdíjak


VISSZA A " TOBOZ " KATALÓGUSRA

SZÖVETSÉGI HÍREK:
Évvége a Szövetségben

Szövetségünk 2001 évben december 12-én szerdán tartja az utolsó fogadóórát. Az idei érvényesítési díjak befizetésére legkésõbb ekkor van lehetõség. A jövõ évi elsõ fogadónap január 9-én lesz, az érvényesítéseket 2002. január 16-án kezdjük meg.

Kitüntetés

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége (TFSz) Nagyillés Mihály sporttársunkat életmûdíjjal jutalmazta. E kitüntetést a TFSz a beérkezõ szakosztályi illetve szövetségi jelölések alapján évente öt olyan természetjárónak ítéli oda, akik a legtöbbet tettek az ifjúsági természetjárás fejlesztéséért, népszerûsítéséért. Gratulálunk a kitüntetettnek!

Még lehet ajánlásokat leadni

A CsMTSz Elnöksége az idén is várja az ajánlásokat a "CSONGRÁD MEGYE TERMÉSZETJÁRÁSÁNAK FEJLESZTÉSÉÉRT" kitüntetés adományozására tagszervezeteitõl. A kitüntetést a tagszervezetek javaslata alapján az elnökség ítéli oda évente legfeljebb 3 sporttársunknak, akik munkássága példaként állítható a Szövetség tagjai elé. A javaslatokat az erre rendszeresített formanyomtatványon lehet leadni, legkésõbb 2002. január 31-ig. A javaslatot a jelölõ szervezet vezetõségének legalább két tagja kell, hogy aláírja.

Érvényesítési díjak

2002-ben Az MTSZ elnöksége 2001. október 13-án tartott ülésén döntést hozott a 2002. évi tagdíjakról. Eszerint az ifjúsági tagdíj a duplájára 100Ft-ról 200Ft-ra, a felnõttek tagdíja 20%-kal 500-ról 600Ft-ra emelkedett. A nyugdíjasok továbbra is az eddigi 300Ft-ot kell fizessék. E tagdíjakat a szövetség 2004-ig garantálja. A CsMTSz tagdíjakat illetõen tájékoztatásul megismételjük az elõzõ számunkban közölteket, miszerint 2002-ben még megmarad az általános 50Ft/fõ éves tagsági díj.