II. KéKeréK
kerékpáros teljesítménytúra

A Csongrád megyei Természetbarát Szövetség és a Crocus Természetbarát Kör 1997. május 24-én második alkalommal rendezi meg a " KéKeréK " kerékpáros teljesítménytúrát.

Útvonal: Hódmezõvásárhely (Népkert vá.) - Mártély - Mindszent - Rév - Ópusztaszer Nemzeti Emlékpark - Sándorfalva - Szatymaz - Zsombó - Bordány - Kiskundorozsma (Sziksós-fürdõ).

A Mindszent - Bordány szakaszt az Alföldi Kék Túra nyomvonalán kell teljesíteni. A táv felét földúton illetve homokos úton kell megtenni, ezért célszerû terepkerékpározásra alkalmas kerékpárral (mountainbike) indulni. A résztvevõk a rajtban rajtszámot és útvonalvázlatot kapnak. Az útvonalon elhelyezett ellenõrzõ állomásokon az áthaladást pontõr igazolja. A túrán mindenki a saját felelõsségére vehet részt, 14 éven aluliak csak felnõtt kisérõvel indulhatnak. A rendezõktõl kártérítés semmilyen címen nem igényelhetõ. A túra folyamán a rajtszám viselése és a KRESZ szabályainak betartása kötelezõ.

Rajt: Hódmezõvásárhely Népkert vá.: 6.30 - 7.30 (megközelíthetõ a Szeged vá.-ról reggel 5.10-kor és 6.25-kor induló vonatokkal.

Cél: Kiskundorozsma (Sziksós-fürdõ).

A túra távja: 70km. Ebbõl terepen: 35km.
Szintidõ: 5óra

Részvételi díj: 350Ft (CsMTSz tagoknak: 300Ft). A részvételi díj magába foglalja a Mindszenti rév menetdíját is.
Nevezés: Hivatalos órákon a Csongrád megyei Természetbarát Szövetségben, illetve a rajtban.

A célban a résztvevõk frissítõt, a szintidõn belül célba érõk kitûzõt kapnak. Jó túrázást kíván mindenkinek a rendezõség.