" A HÍD TÚL MESSZE VAN ... "
téli gyalogos teljesítménytúrák
honlapja

90km: Ez a túra az akarat, a kitartás, a rendkívüli állóképesség túrája. Sem a teljesítménytúrázást népszerûsítõ könnyû, sem a széles tömegeket vonzó közepesen nehéz túrák közé nem tartozik. 90 kilométeres távja annak ellenére tekintélyt parancsoló, hogy csupán 3x10 méter szintkülönbséget kell a teljesítése során leküzdeni. Válik pedig az extrém próbatételt kedvelõk csemegéjévé azért, mert télen a január eleji fagyban kell teljesíteni, és bizony nem lehetetlen, hogy ahány fokkal ereszkedik nulla alá a hõmérõ higanyszála, annyi cm vastag ropogós friss hó borítja az útvonalat. Ez Magyarország elsõ téli hosszútávú teljesítménytúrája melyet január elsõ hétvégéjén rendez meg a Crocus Természetbarát Kör társrendezõivel: Csongrád megyei Természetbarát Szövetséggel, a Radnóti Miklós Gimnázium DSK-rel, és a Téry Ödön TSzSE-rel.

ÚTVONAL:
Szeged - Tápé - Algyõ - 47.sz fõút hídja - Nagyfa - Tisza-Maros szög - Vetyehát - Makó - 43.sz. fõút hídja - Ferencszállás - Klárafalva - Deszk - Marostõ - Újszeged - Belvárosi-híd - Szeged


60km: Ez a túra az évszakra jellemzõ idõjárás (-10, -20°C, hó) esetén legalább olyan fizikai állóképességet igényel mint egy hasonló távú hegyi túra a nyári idõszakban, így ezáltal a közepesnél nehezebb túrák közé sorolható. Bár szintkülönbség lényegileg nincs, a táv ilyen körülmények közti legyalogrására csak edzésben levõ (teljesítmény)túrázók vállalkozzanak! Rendezõk a Crocus Természetbarát Kör, a Csongrád megyei Természetbarát Szövetség, a Radnóti Miklós Gimnázium DSK, és a Téry Ödön TSzSE.

ÚTVONAL:
Szeged - Tápé - Algyõ - 47.sz fõút hídja - Nagyfa - Tisza-Maros szög - Vetyehát - Makó


30km: Ez a túra sem csak egy kis harmincas. A fagyos télben, éjjel kell teljesíteni. Ennek megfelelõen szintideje is rövidített, a szokásos 8 helyett 6 óra áll a túrázók rendelkezésére a teljesítéshez. Rendezõk a Crocus Természetbarát Kör, a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség, a Radnóti Miklós Gimnázium DSK, és a Téry Ödön TSzSE.

ÚTVONAL:
Szeged - Tápé - Algyõ - 47.sz fõút hídja - Nagyfa - Tisza-Maros szög - Vetyehát - Makó


TÚRAKIÍRÁSOK:
( 2002 ) - ( 2003 ) - ( 2004 ) - ( 2005 ) - ( 2006 ) - ( 2007 )

INDULÓK (TELJESÍTÕK) SZÁMA:
év összesen 30 km 60 km 90 km
2002: 44 15 7 22
2005: 100 45 24 31
2006:

A túra " LEG " - jei
90km / 60km / 30km

BESZÁMOLÓK


Teljesítménytúrák Magyarország más tájain